vízszerelő

Vízszerelés Budapest, vízszerelő - Péter segít

Vízszerelés Budapest, vízszerelő - Péter segít

Mi az a geberit rendszer? Mit kell tudni a falsíkon belüli rendszerekről?

2020. szeptember 23. - Fűtésszerelés Péter

A geberit gyakorlatilag egy márkanév, a vízvezetékek, vizes elemek falsík mögötti szerelését foglalják magába. A fürdőszobák kialakításánál, ma már általában az az elvárás, hogy minél kevesebb, cső, alkatrész és tartály legyen szem előtt.A legnépszerűbb felhasználási módja a wc-k esetében figyelhető meg. Fontos megemlíteni, hogy a geberites wc-k minden esetben a falra szerelve kerülnek kialakításra. Ennek előnye a helytakarékosság mellett a könnyű tisztíthatóság. A wck egy masszív acélszerkezetű vázra kerülnek rögzítésre, ezek terhelhetősége kb 400 kg. Az öblítőtartály is a vázon helyezkedik el a falsík mögött. Egyszerű a szerelése, a vázrendszert általában gipszkartonnal fedik le, majd erre kerül a kiválasztott burkolat.

Előnyei

A falon kívüli tartályokkal szemben a letisztult és elegáns külső, és a kétfunkciós öblítés valamint a csendes működés. A tartállyal rendelkező wc-k viszonylag könnyen alakíthatóak át ilyen rendszerekké, különösen, ha már eredetileg is a falakban helyezkedtek el a lefolyó csövek.

Hátrányai

A falsíkon belüli tartályok legnagyobb hátránya az ára, valamint ha nem megfelelően kerül beépítésre, akkor a falon belül beázhat, tönkremehet, melyet csak igen költséges munkával tudunk helyreállítani. Maga a rendszer, és a hozzá kapcsolódó alkatrészek is jóval költségesebbek mint a hagyományos tartályok.

Miből áll egy geberit rendszer?

A különböző márkák termékei általában más-más adottságokkal rendelkeznek, de az alaptulajdonságaik legtöbb esetben megegyeznek. A tartály hangszigetelt EPS műanyag, ez biztosítja a halk működtetést. Az ürítés módja minden esetben kétfunkciós, mely takarékos és egy teljes öblítést tesz lehetővé. Ezt a falsíkon kívül elhelyezett nyomólappal tudjuk működtetni. Fontos, hogy ez kizárólag a gyártó által ajánlott lehet. Mivel nem minden esetben tartozéka a csomagnak, feltétlenül kérdezzünk rá.Ezen kívül minden típus rendelkezik vízhálózati és öblítővíz csatlakozóval.A geberit rendszerek, és jó minőségű falsík mögötti tartályok a wc falraszerelését is lehetővé tevő kerettel rendelkeznek.Akkor sem kell megijedni ha padlóba épített lefolyónk van, ebben az esetben is megoldható a rejtett tartály beépítése, kifejezetten ezekhez a wc-khez készült szerkezetekkel.A prémium változatoknál akár szagelszívó rendszert is beépíthetünk a geberit rendszerbe, ilyenkor a kellemetlen szagokat a wcben egy nagy levegő szállítású csendes üzemű ventilátorral szívhatjuk el.

Hogyan kell a geberit tartályt beépíteni?

A legfontosabb adat a vásárlás előtt a beépítési mélység. Ez általában 120-230 mm, tipustól függően. A tartókeretek 85-120cm magasak, lényeges szempont hogy tégla vagy gipszkarton falba történik majd a beépítés, mivel mindkét falazathoz más típus alkalmas.Amennyiben a sarokba szeretnénk beépíteni, természetesen erre is van lehetőség, akár a standard méretű tartály is beépíthető, de ennek jóval nagyobb a helyigénye. Kapható azonban speciális sarok beépítésre készült tartály, ezért érdemes ezt választani. Bármelyik típust választjuk, érdemes kialakítani ún. szerelőnyílást, ha esetleg a rendszerünk meghibásodik, vagy a wc folyik, sokkal könnyebben javítható, ellenkező esetben, az egész előtétfalat el kell távolítani.

A falsíkon belüli rendszereket minden esetben bízzuk szakemberre.

A bejegyzés trackback címe:

https://vizszerelesbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr1316211522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása