vízszerelő

Vízszerelés Budapest, vízszerelő - Péter segít

Vízszerelés Budapest, vízszerelő - Péter segít

Kávézaccot a lefolyóba?

2020. október 01. - Fűtésszerelés Péter

Kávézaccot a lefolyóba?

Kávézaccot a lefolyóba?
A kérdés többnyire a  mosogató duguláselhárítás közben szokott felmerülni. Mit szabad és mit nem szabad beleönteni a mosogató lefolyóba? Ha csak azért öntenénk a lefolyóba a kávézaccot, hogy megszabaduljunk tőle, akkor nyugodtan beleönthetjük. Na nem kiló számra, de biztos, hogy nem ettől fog eldugulni a mosogató vezeték.

A mosogató vezeték eldugulásáért sokkal jobban okolható a kevés forró víz használat, a túl sok mosogató szer használat. De a legfőbb kiváltó okok a következők: alul méretezett lefolyó átmérő, túlságosan hosszú lefolyórendszer, túl sok könyök, nem jó lejtés. Amennyibe a felsorolt épületgépészeti hibák miatt már kialakult a dugulás, akkor már nem fog segíteni a kávézacc beöntése a lefolyóba.

Érdekes, mint minden más városi legendával kapcsolatban, egymásnak ellentétes információk keringnek az interneten a kávézacc felhasználásáról. Egyet szögezzünk le, nem csodaszer, azonban igen is van egy-két figyelemre méltó tulajdonsága. De mik is ezek? A lúgos kémhatása miatt van némi zsíroldó képessége, a rengeteg mikró szemcse miatt van némi súroló hatása. És nagyjából ennyi!

Amit viszont érdemes figyelembe venni, ha soha nem tartjuk karban a mosogató szifont és tele van ételmaradékkal és egyéb szennyeződéssel, akkor a folyamatosan a lefolyóba öntött kávézacc csak még nagyobb dugulást fog előidézni a szifonban. Talán ennyit a kávézacc legendájáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://vizszerelesbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr9216223796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása