vízszerelő

Vízszerelés Budapest, vízszerelő - Péter segít

Vízszerelés Budapest, vízszerelő - Péter segít

Technológiák

2020. október 01. - Fűtésszerelés Péter

Technológiák

Technológiák a duguláselhárításban:
Alapvetően több megoldás is kínálkozik a dugulások megszüntetésére. Amennyiben ön már próbálkozott lefolyótisztító szerekkel és a pumpa is cserben hagyta, szakemberre lesz szüksége. A duguláselhárítással foglalkozó szakemberek általában vízvezeték szerelő képesítéssel vagy valamelyik épület gépész rokonszakmában járatosak. Felkészültek a probléma megoldására és rendelkeznek a szükséges eszközökkel és technológiával.

Duguláselhárító gép - R6001. A csőspirálos duguláselhárítás a leggyakoribb módszer melyet alkalmazunk, itt 8-10-16-22-32 mm. átmérőjű csőspirálokat engedünk be kíméletesen a lefolyó vezetékbe, mely az esetek döntő többségében megoldja a problémát. A kis átmérőjű mosdó és mosogató vezetékeknél a vékonyabb, a gerinc, alap, strang és WC. vezetékeknél a vastagabb spirálok alkalmazása szükséges. Az ipari minőségű spirálok rendkívül szívós edzett acélból készülnek, és 2-5 méteres szakaszokból toldhatóak össze tetszőleges hosszúságban.

A komolyabb átmérővel rendelkező kültéri szakaszok dugulását – java részt az idegen tárgyak, szerkezei hibák és a gyökérbenövések okozzák. Ezen tárgyak kivétele vagy szétroncsolása vastagabb spirálok és különféle akasztó és kaparó fejek alkalmazását igénylik. Ebben az esetben sajnos a WC. csésze felbontása is szükségessé válhat, hogy a dugulás megközelíthető legyen.

2. A magasnyomásos mosatás, vagy más néven Womázás. A Woma márka napjainkra egy fogalommá vált az ipari és kommunális tisztítás témakörében eszközeik elengedhetetlen kellékei a magasnyomású vízzel működő csőmosatásnak. Nagynyomású szivattyúval történő csőmosatás 120-300 bar nyomással és akár 150 méter szakaszon is történhet. A módszer mellett szól, hogy teljes keresztmetszetben átmossa az épület szennyvíz-rendszerét. A nagynyomású vízzel könnyedén kitisztíthatóak az aknák is. A magasnyomás nem károsítja a csatorna rendszer falát. Itt első sorban a hordalék, sóder, homok és egyéb kommunális szenny eltávolítása a cél, ami a hagyományos csőspirálos technológiával már nem megoldható.

3. Csatornakamerázásra, más néven csatorna diagnosztikai vizsgálatra első sorban az ismétlődően visszatérő (elsősorban kültéri) makacs dugulások felderítésénél van szükség. Mik is lehetnek a visszatérő dugulások kiváltó okai ? Építőanyagok és törmelékek a csőhálózatban, gyökerektől származó benövések, cső vagy csőszakasz törés, vezeték sülyedések. Az optikai eszköz feltérképezi a vezetéket és megadja a problémás csőszakasz helyét. Általánosságban mondható, amennyiben kamerázni kell egy vezetéket, ott előbb-utóbb lefolyócső csere várható.

A bejegyzés trackback címe:

https://vizszerelesbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr2516223766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása