vízszerelő

Vízszerelés Budapest, vízszerelő - Péter segít

Vízszerelés Budapest, vízszerelő - Péter segít

WC. duguláselhárítás házilag

2020. október 01. - Fűtésszerelés Péter

WC. duguláselhárítás házilag

“Na végre, most már használhatjuk a pumpát, mint fő fegyverünket” itt ugyanis a lefolyó tisztító szerek már nem tudnak segíteni és kár a meleg vízért is. Engedjük tele a WC. csészét vízzel és inkább vákuumot próbáljunk kelteni a pumpa hirtelen fel-le húzásával, mint csak lefelé tuszkoljuk a dugulást.

A feladat elvégzéséhez a kis fejű, rövid, fanyelű típus a legalkalmasabb. Amennyiben toalett kacsa vagy valami tárgy pottyant bele a WC. csészébe, és le is húztuk, akkor majdnem biztos, hogy nem tudjuk eltávolítani házilag, mert megakadt valahol, így szomorú szívvel, de a probléma megoldását bízzuk duguláselhárító szakemberre.

wc pumpa

A kereskedelmi forgalomban kapható vegyszerekkel legyünk óvatosak, több különböző összetételű lefolyótisztító szert ne alkalmazzunk egyszerre, nem fokozzák egymás hatását, hanem inkább még nagyobb dugulást okoznak. Előre döntsük el, hogy lefolyótisztító granulátumot használunk, vagy folyékony állagú lefolyó tisztítószert. (Mindenki másra esküszik.) Kisebb lefolyó dugulások esetén először mindig a házi, környezetbarát szerekkel próbálkozzunk: kóla, sütőpor, ecet, szódabikarbóna, forróvíz kombinációk. Lefolyótisztítás házilag – így igen !

A közhiedelemmel ellentétben a mosogatók eldugulását nem a – zacc, olaj, zsiradék, ételmaradék okozza – hanem a túlzott mosogatószer felhasználás, a kevés meleg víz, és a lefolyórendszer szerkezeti hibája. Háziasszonyok rémálma a duguláselhárítás – ezért ne spóroljanak a meleg vízzel. A barkácsáruházakban pár száz forintért kapható “eldobható spirálok” a dugulások megszüntetésére teljesen alkalmatlanok, aki már próbálkozott vele – úgy is rá jött. A legcélravezetőbb házi duguláselhárító módszerek:  pumpálás, slagos (túlnyomásos) módszer, takarítógépes “visszaszívás”.

És végül egy jó tanács, hogy ne alakuljon ki a dugulás : bőséges meleg víz és minimális mosogatószer ! A mosogatógépeknél ne használjunk mindig tablettát, fele-fele arányban mosogassunk mosogatógépbe való folyékony mosószerrel is, és havi egy alkalommal a legmagasabb hőfokon egy pohár ecet hozzáadása mellett járassuk meg gépünket. Így kevesebb lesz a lerakódás a lefolyó rendszerünkben.

☑ Bőséges meleg víz
☑ Csak a szükséges mosogatószer
☑ Folyékony gépi mosogatószert használjunk a mosogatógépünkbe
☑ Ételmaradéknak és a zsíros szennyeződéseknek a kukában a helye

A bejegyzés trackback címe:

https://vizszerelesbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr9716223746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása