vízszerelő

Vízszerelés Budapest, vízszerelő - Péter segít

Vízszerelés Budapest, vízszerelő - Péter segít

Néhány nagyszerű tanács a személyes fejlődésről

2023. február 24. - Fűtésszerelés Péter

Néhány nagyszerű tanács a személyes fejlődésről

 

Az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy elkezdjük a folyamatot, hogy megpróbáljuk jobbá tenni magunkat, akár személyes, akár karrier szinten, ha a SMART koncepció alapján állítjuk össze a céljainkat: S=specifikus, M=mérhető, A=megvalósítható, R=reális, T=időhöz kötött. Ha ezt a koncepciót és az ebben a cikkben ismertetett tippeket alkalmazza, máris elindulhat a céljai eléréséhez vezető úton.

Ne csak tényekkel töltse meg az elméjét. Egy dolog megtanulni egy folyamat lépéseit, és teljesen más dolog érezni őket, ahogy beépülnek a lényébe. Egy gondolatnak meg kell ülnie az elméjében, és át kell esnie az emésztésen és az analitikus gondolkodáson, mielőtt teljes mértékben hasznát vehetné a felvett információknak.

Találja ki, hogy mit szeretne kezdeni magával. Ez nem azt jelenti, hogy előre fel kell térképeznie az egész életét. Gondoljon a következő öt évre. Hol szeretne lenni? Hogyan képzeli el az életét? Ha értékeli ezt a jövőképet, akkor szétszedheti a rétegeket, és meghatározhatja a legjobb cselekvési irányt, hogy eljusson oda, ahová el kell jutnia.

Tegyen meg mindent, amit tud, hogy ne nyaggassa az embereket, ha ez a szokása. Ez nem tesz mást, csak bosszant mindenkit, és egyrészt szakszerűtlennek, másrészt olyannak tűnik, akit senki sem akar maga körül látni. Ha valamit el kell végezni, vagy valamit nem megfelelően csinálnak, beszéljen kedvesen az illetővel, és fejtse ki, hogy mi a teendő. Értékelni fogják a kedvességet, és valószínűleg megpróbálják majd teljesíteni a kérésedet, mert nem idegesítetted őket a zsörtölődéssel.

Próbálja megőrizni a motivációját, amikor a céljai eléréséről van szó. Magabiztosnak kell maradnia, és hinnie kell önmagában. Arra is ügyeljen, hogy a feladatra összpontosítson. Ha ez segít, próbálja meg leírni az irányt, amelyet a kitűzött célok eléréséhez követnie kell.

Tűzzön ki egy célt, és legyen szenvedélyes a célja iránt. Teljes szenvedéllyel kell ragaszkodnia az elérni kívánt célhoz, hogy pontosan megtegye, amit kell. Ha szenvedélyesen rajong a célért, az segíteni fog abban is, hogy meghozzon minden áldozatot és kompromisszumot, ami szükséges ahhoz, hogy végigvigye a célját.

Ha nehéz időszakon megy keresztül a házasságában, de még nem áll készen arra, hogy ezt beismerje, akkor nincs itt az ideje, hogy felkeressen egy házassági tanácsadót, hanem itt az ideje, hogy megpróbáljon az önsegítés útjára lépni. A siker érdekében fontos, hogy találjon egy jól átnézett információforrást a házassági tanácsadás önsegítéshez.

Ha a dolgok eljutnak oda, hogy nem tudja kezelni őket, kérjen segítséget valakitől, például egy terapeutától. Ők segíthetnek megbirkózni a problémáival azáltal, hogy kibeszélik azokat, és megoldásokat találnak. Nagyon jót tehet, ha beszélget valakivel, aki nem közvetlenül érintett az életében; tiszta perspektívát nyújthat.
smerje fel, hogy milyen kompromisszumokkal jár, ha igent mond az embereknek. Minden alkalommal, amikor igent mond egy dologra, anélkül, hogy kimondaná, nemet mond sok más dologra. Amikor időt szán egy dologra, akkor azt más tevékenységektől veszi el, amelyeket elvégezhetett volna. Válassza azt, hogy igent mond a megfelelő célokra az életében, és automatikusan nemet fog mondani a kevésbé fontos dolgokra.

Akár spirituális, akár vallásos vagy ateista , keressen egy felsőbb erőt, amely útmutatást adhat Önnek, amikor önmagáról, identitásáról és céljairól gondolkodik, hogy ki akar lenni. A felsőbb erőnek nem kell egy konkrét istenségnek lennie; az emberiség kollektív írásai és történetei jó példaként szolgálhatnak valami olyasmire, ami nagyobb nálad. Lehet, hogy a szentírások, az irodalom vagy a közmondások felfedezése segíthet abban, hogy megteremtse önmagát.

Ha úgy találja, hogy nap mint nap fáradtsággal és kimerültséggel küzd, tegyen egy pillantást a táplálkozására a lehetséges nyomelemekért. Három négyszögletes étkezés egészséges nassolnivalókkal a kettő között olyan energiát és táplálékot biztosít a testének és elméjének, amely megkönnyíti, hogy egy egész napot kibírjon anélkül, hogy úgy érezné, mintha üresjáratban lenne.

Tanuljon meg lélegezni. Lehet, hogy természetes dolognak tűnik, de ha időt szán a különböző légzéstechnikák elsajátítására, biztosan jobban fogja tudni kezelni a stresszes helyzeteket. Lélegezzen be hétig, és lélegezzen ki tizenegyig.

Járjon el a szavai mellett. A személyes fejlődésben nincs rosszabb a növekedés szempontjából, mint amikor mond valamit, és helyette mást tesz. Ha imádkozik, ne csak a szavakat mondja ki. Gondolkodjon el a jelentésükön, és kövesse azt. Ha azt mondja, hogy tenni fog valamit, akkor tartsa is be. Ha kifejez egy meggyőződést, akkor sajátítsa ki azt a tetteivel.

Ha keményen dolgozik azon, hogy pozitívabb emberré váljon, akkor valószínűleg az a legjobb, ha a negatív embereket távol tartja a köréből. A negatív emberek egyszerűen nem akarnak senkit sem boldognak látni, ha ők maguk nem boldogok, ezért megpróbálják majd szabotálni az örömteli, pozitív emberré válás felé vezető úton elért fejlődésedet azzal, hogy megpróbálják tönkretenni. Ennek úgy tud a legkönnyebben gátat vetni, ha megpróbálja teljesen elkerülni őket.

A mások sikereiből való tanulás a személyes fejlődés kulcsfontosságú stratégiája lehet. Sok embernek sikerült már fejlődnie és elérnie a céljait, ezért kövesse a példájukat. Olvasson a múlt inspiráló alakjairól, vagy beszélgessen olyan emberekkel a való életben, akiknek sikerült nagy dolgokat elérniük.

Mindenkinek vannak elvei és meggyőződései, de ha okosan akar ezek szerint élni, akkor meg kell tudnia magyarázni és meg kell tudnia indokolni őket. Lehet, hogy ezek közül a hiedelmek közül néhány a neveltetése terméke, és valójában egyáltalán nem segítenek önnek. Legyen tisztában az elveivel, és tegyen meg mindent, hogy magyarázatot találjon rájuk.

Ahogy a cikk elején említettük, a konkrét, mérhető, elérhető, megvalósítható, reális és időhöz kötött célok SMART-koncepciójának alkalmazásával, valamint az ebben a cikkben található tippek és tanácsok segítségével hatékonyabb és eredményesebb lesz a céljai elérésében személyes és karrier szinten egyaránt.

 

 

refraktométer használata, alkohol fokoló, műanyag gyeprács vélemények, müanyag tartály, sport fűmagkeverék, állatriasztó, beton alap helyett, üvegballon eladó, épített kerti kút

 

1. refraktométer használata

2. alkohol fokoló

3. műanyag gyeprács vélemények

4. müanyag tartály

5. sport fűmagkeverék

6. állatriasztó

7. beton alap helyett

8. üvegballon eladó

9. épített kerti kút

refraktométer használata, alkohol fokoló, műanyag gyeprács vélemények, müanyag tartály, sport fűmagkeverék, állatriasztó, beton alap helyett, üvegballon eladó, épített kerti kút

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vizszerelesbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr9518057208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása